Lyngby Stadion, 22-10-2016

Lyngby Boldklub 2-0 SønderjyskE (1-0)

img_5154

Mål:
Kim Ojo, 1-0 (6. min.)
Jesper Christjansen, 2-0 (78. min.)

Tilskuere:
1.085

Pølsecount 2016/17:
6

img_5156

Pølsen:
Stadionpølser har været et omdiskuteret emne i fodboldland på det seneste. Tidligere på efteråret præsentererede Superligamagasinet deres bud på en top seks over de bedste platter i Danmarks fineste fodboldrække. Det har givet Pølseligaen lejlighed til at genbesøge stadioner som for eksempel MCH Arena og Sydbank Park, som vi også gæstede i sidste sæson, til kommende reportager.

Men ikke mindst var det nu også tid til Lyngby Stadion. Førstepladsen på føromtalte topliste. Flere fra grænselandet følte sig snydt over kun at være treer. Der kan godt komme noget beef (hæhæ eller pork) imellem Lyngby og SønderjyskE i denne sæson.

Nok pjat og baggrundsstøj. Nu skulle de voksne sætte sig til bords. Og der var platte til hovedret.

I forbindelse med den førnævnte (uofficelle) kåring uddelte Lyngby i samarbejde med deres svin-i-tarm-leverandør, Langelænder, 1000 gratis eksemplarer lørdag eftermiddag mod SønderjyskE. Med et tilskuertal på 1.085 sad man da med en anelse empati for de cirka 100 brave udebane-fans i regnen bag det ene mål. Ingen gratis platte og ingen point at tage med hjem. Øv-dag.

I den anden ende blev der til gengæld uddelt vouchers til alle levende billeder, og de blev flittigt brugt. Alle åd pølse. Vi ville ikke stå tilbage. Men vi ville heller ikke forhaste os. En så flot omtalt pølse måtte vi være ihærdige med, hvorfor vi ikke bare tog den første og bedste grill.

Det skulle vise sig at være en god idé. Den første grill, vi stødte på, var nemlig en gasgrill. Den næste blev holdt varm af kul, men der var kun nypålagte pølser på risten. Vi begyndte at blive nervøse. Men heldigvis dukkede der en grill op som Kim Ojo i boksen for enden af et tidligt indlæg.

Sauce-udvalget var fornemt. Både sød og almindelig sennep samt pølseremoulade udover den obligatoriske ketchup. Ristede løg – en velanset Sjællandtendens – var der også, selvom de søndag mere var bløde løg efter at have stået ude i regnen.

Så ellers til hovedretten. Da det rette eksemplar blev fundet, var forventningerne høje fra starten. Smukt branket og lettere sprækket skind – på begge sider endda -, fik blodet til at cirkulere en anelse hurtigere rundt i korpus og vedhæng.

Da først tænderne og tungen fik lov at udforske kødfløjten nærmere, viste det sig også, at skindet ikke bedragede. Det var sprødt, men samtidig let at bide over. Velsmagende hele vejen igennem og i god balance. Der var både en mildhed over kødet, men samtidig også en krydret smag.

Brødene var et lille minus i bogen. Brankede og sprøde i kanten, det var de da, men det kunne ikke skjule, at de også var lidt tøre. Helhedsindtrykket er dog ikke blevet overgået i denne sæson.

Højdespringer i Superligaens egen vurdering, og nu også en øjeblikkelig topplacering i Pølseligaens sæson 2016/17. Men pas på, I kongeblå. Nordtyskerne bjæffer, at deres er bedre. Og i vores verden er der tilmed konkurrence fra lavere rækker.

We’ll keep you in suspense.

img_5155

Kampen under pølsen:
Kim Ojo i egen høje person. Vi har set ham score. Med sin berygtede pande. Og det er heldigt for alles yndlingsnigerianer, at han har hovedet skruet ordentlig på, for han kan bestemt ikke finde ud af at bruge sine fødder.

Det var da også på et hovedstød, at angriberen efter blot seks minutter styrede et tidligt Jeppe Brandrup-indlæg over den tidligere Lyngby-keeper Lukas Fernandes til 1-0.

SønderjyskE kom bedre med i kampen efter pausen, men midt i en af deres gode perioder lukkede Jesper Christjansen kampen, da Marc Dal Hende afrettede midtbanespillerens forsøg på en nedfaldsbold i feltet og snød sin egen keeper.

Pris:
160,- for to platter og to øl
100,- for tre øl

Pølsebedømmelse:
PolygonPolygonPolygonPolygonPolygonIMG_3592

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram