Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/xn--plseligaen-0cb.dk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263
Mangfoldig pølsefest i Aarhus – Pølseligaen

Riisvangen Stadion, 04-06-2016

Aarhus Fremad 2-1 Hvidovre IF (0-0)

2Mål:
Anders Handberg Nissen, 1-0 (61. min.)
Alexander Lazarevic, 1-1 (84. min.)
Malte Færge (straffe), 2-1 (86. min.)

3

Pølsen:
”Kulturer støder ikke sammen,” sagde forfatter Jens Christian Grøndahl i Deadline på DR2 søndag aften og refererede til en italiensk forfatterkollega. ”De blander sig med hinanden.” Grøndahl talte om flygtningekrisen i Europa efter udgivelsen af sin nye bog ”Europas Ambassade”. I Pølseligaen var der også krise. Ingen seksstjernede pølser efter lang tids søgen. Men bemærk, at vi her taler i datid. Der VAR krise. Krisen er afblæst. Og der skulle en kulturblanding til for at afværge den.

Men vi starter et andet sted. For der var gaypride i Aarhus lørdag, så det var jo oplagt med en pølsefest. Badum tish. Drumroll. Ha. Ha. Men hvilken bedre lejlighed end denne til at aflægge Aarhus Fremads fællesskabsboble i form af ‘Danmarks hyggeligste stadion’, Riisvangen, et visit. Piratflag rundt om banen. Parasoller i alle regnbuens farver. Åbne arme.

Stadionpølsen er speciallavet til klubben, og selverklæret smager den af sejr og mangfoldighed. Ligesom Jens Christian Grøndahls citat er pølsen også inspireret af Sydeuropa. Ikke Italien, men Spanien. ‘Fremads Stærke’ kaldes den eksklusive sag. Krydret så den minder om en chorizo.

Lørdag eftermiddag var det blevet Pølseligaens tur til at sætte tænderne i den spanskinspirerede salchica. Først var det tid til at nyde det fremragende vejr med en øl fra fad.Den idé var vi ikke ene om, for der var nemlig et polterabend på lægterne. Det blev annonceret over højtaleranlægget af dagens vikar bag mikrofonen, at Morten skal giftes med sin Anne Mette, og at det blev fejret på behørig vis. Jamen tillykke da.

Cirka midtvejs i første halvleg fløjtede den humane dommer til drikkepause. Det opfattede vi som en hentydning. Først fik vi tømt depoterne, for derefter at udstyre os med nødvendighederne til at fylde dem op igen. Til vores store ærgelse blev vi mødt af en gasgrill, hvorfor forventningerne fik et hak i den forkerte retning.

Men hold nu op en oplevelse. Allerede ved første øjekast skilte den sig ud. Som tidligere beskrevet var den spanskkrydret, hvilket gav den et mere rødligt look end den almene stadionpølse.

Og skilte sig ud, det gjorde den også, da man først fik gabt over den. Ualmindeligt kødfyldt. Og heldigt for det, for den var så velsmagende, at man tog små mussebidder for at få den til at vare så længe som muligt. Men samtidig var det en kamp for ikke at sluge den med lynets hast.

På en gang var den utrolig robust, men samtidig også virkelig saftig. Ens labber blev godt og grundigt grattet ind ved den mindste berøring. En utrolig kombination. Faktisk var dyppelsen helt overflødig. Men det skal da alligevel nævnes, at der var ketchup, sennep og remoulade.

Skindet var ikke sprødt (gasgrill), men det gjorde simpelthen ikke noget. Den her pølse var blevet smurt ind i så meget kærlighed, at den ikke kunne fejle. Det blev diskuteret, om det overhovedet ville have været en fordel, hvis skindet her var sprødt. For modsat normen for en pølse uden sprødt skind, så var denne nem at bide over, og det klædte den faktisk.

Brødet skal naturligvis også nævnes. Der var ikke noget galt med det. Ganske standard. Men det var der ligesom bare. Det skulle hurtigt klemmes ned, så vi kunne få lidt alenetid med pølsen. Og det var da et vemodigt øjeblik, da den sidste bid blev indtaget.

En pølse, der skilte sig ud fra normen. Selvfølgelig skulle den findes på et fodboldstadion med åbne arme og plads til mangfoldighed og kulturblanding. Fremads Stærke var helt sin egen. Og vi hylder det.

4Kampen under pølsen:
Første halvleg var ikke det store festfyrværkeri. Hvidovre havde de bedste tilbud i form af et par kæmpechancer, men hjemmeholdets målmand stod i vejen.

Efter pausen kom der mere gang i løjerne, da Fremad med en lille halv time tilbage kom foran på et flot mål scoret af Anders Nissen. Herefter pressede gæsterne på for en udligning, men det var alligevel Aarhus-mandskabet, der kom frem til de største chancer, og de kunne kun takke sig selv for, at de kun havde passeret Hvidovre-keeperen en enkelt gang, da deres føring blev udlignet med godt fem minutter igen.

Der gik dog blot to minutter, så lå bolden igen i kassen. Straffespark til hjemmeholdet, som Malte Færge sikkert eksekverede. Trut i hornet fra ‘Hjørnebanden’ på Riisvangen. Ingen af holdene har længere noget spille for. Dejlig sommerbold i det flotte vejr.

Pris:
40,- for Fremads Stærke med brød
35,- for en fadøl

Pølsebedømmelse:
PolygonPolygonPolygonPolygonPolygonPolygon

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram