Blåvand Idrætspark, 22-11-2015

Esbjerg FB 4-4 Hobro IK (1-3)

IMG_3773Mål:
Mayron George, 0-1 (7. min.)
Jacob Tjørnelund, 0-2 (11. min.)
Pål Alexander Kirkevold, 0-3 (19. min.)
Robin Söder, 1-3 (21. min.)
Mayron George, 1-4 (46. min.)
Magnus Lekven, 2-4 (65. min.)
Lasse Rise, 3-4 (82. min.)
Mick van Buren, 4-4 (90.+4 min.)

Pølsen:
Denne vintersæsons første sne var faldet natten op til søndagens tur til Esbjerg – og den forsatte undervejs. Et decideret helvede var det at bevæge sig ned ad motorvejen, men determinerede som altid og med høje forhåbninger til en god præstation af vestkystens pølseansvarlige sneglede vi os videre gennem snetågen.

Cirka 30-40 kilometer efter skiftet til E20 klarede vejret dog op. Ingen snestorm og pludseligt skulle man lede med lup for at finde et eneste snefnug på på de omkringliggende marker. Man blev jo helt fristet til at tro, at de kommunale myndigheder i egnen havde ladet sig inspirere af regimet i Beijing, og med kemiske midler sørget for godt vejr i anledningen af vores besøg. (Er der normalt meget smog i Esbjerg? Vi så ikke noget søndag.)

Region Syddanmark er et område, vi i Pølseligaen før har haft stor fornøjelse af at besøge. Seneste pølse blev fortæret i Hamborg, men inden da blev det til et visit på Sydbank Park i Haderslev, hvor den sønderjyske medister blev belønnet med en anmeldelse på hele fem ud af seks pølser.

Esbjerg 2Derfor var det også et umenneskeligt valg, vi blev præsenteret for inden kampstart, da vi skulle have lidt at varme os på i den bidende kulde. Der stod nemlig både frankfurter og sønderjysk medister på menukortet, men med rutine og overblik faldt valget på én af hver. Boom.

Det var pølser, der voksede med tiden. Blev bedre med alderen. Ældede med ynde. Første indskydelse var nemlig ikke helt overbevisende. Medisteren var lidt blød og manglede knæk og knas i skindet. Som ofte tidligere kan dette skyldes gasgrillen, der var benyttet. Frankfurteren på den anden side var forholdsvis tør i startenden.

Uden man egentlig tænkte over det forsvandt pølsen til gengæld mere end almindeligt hurtigt. Det var lidt som at drikke en cocio. ”Hvor fanden blev den af,” tænkte man. Det var jo naturligvis kun et godt tegn. Man labbede den simpelthen i sig. Medisteren havde en helt klassisk god medistersmag. Frankfurteren var som sagt en anelse sej i betrækket i den ene ende, men ligesom medisteren var det en pølse, der blev bedre for hver bid. Hvem der bare kunne tygge drøv.

Begge kom de naturligvis serveret med brød og det klassiske dyppelsessortiment. Brødet var dejligt fyldigt, ikke tørt og ristet helt tilpas. Muligvis denne sæsons bedste af slagsen.

Kort sagt var det et arrangement, der kunne gå på vandet (eller det var sgu også muligt, de kunne svømme – vi var jo trods alt i Esbjerg – måske fiskepølse smager godt). Det var dog også under de rette omstændigheder, for i den bidende kulde må Vadehavet have levet op til sit navn mere end nogensinde. Ingen køer men kun grise på isen i Esbjerg i denne omgang – med en kulgrill og lidt held, ja hvem ved så, hvad det kan drives til.

Esbjerg 1Kampen under pølsen:
Uha da for en affære, vi blev vidner til. Allerede efter 19 minutter var Hobro foran 0-3, hvorfor flere tilskuere valgte at forlade stadion (muligvis for at gå over i isarenaen, hvor der var EM i curling). Curlingturneringen var også årsagen til det ekstra sikkerhedsopbud. Israel var med.

Inden pausen fik Robin Söder bragt håb tilbage til Esbjerg med en reducering, men dette syntes Mayron George at slukke allerede 20 sekunder inde i anden halvleg med sin anden scoring, da han for anden gang i opgøret bragte hobrogenserne foran med tre mål.

Men nej nej. Som så ofte før i denne efterårssæson tabte Hobro IK point på gulvet, og Esbjerg formåede nærmest mirakuløst at komme på 4-4 og få det ene point.

Pris:
30,- for medister
30,- for frankfurter
5,- for ekstra brød

Pølsebedømmelse:
PolygonPolygonPolygonPolygonIMG_3592Polygon uden farve


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram